HISTORISCHE TETBUS 38

Houd de historische TET bus 38 op de weg!  

De TET Bus 38 bus uit 1967 heeft vele jaren dienst gedaan in Twente en werd in 1982 door de TET voor een symbolisch bedrag overgedaan aan de stichting MUSA. Deze museum stichting had zich als doel gesteld oude bussen weer terug te brengen in de oude staat en er behalve een museum object  ook weer rijdend materieel van te maken. 

Helaas worden soms zaken te groot en onbeheersbaar maar vooral onbetaalbaar. Met te veel bussen en te weinig ruimte kwam er van tentoonstellen al niet echt veel terecht. Het ontbreken van veel geld betekende voor bus 38 en een aantal andere bussen een plaats in en donkere opslag ergens in Amsterdam.... Tót het bewuste telefoontje in april 2011.....

                                                   Lees verder >

 

 

 

ONZE BUS STAAT OOK IN HET NATIONAAL REGISTER MOBIEL ERFGOED

ZIE LINK

                      Foto's op deze site zijn gemaakt door onze huisfotograaf          COR VERBEEK

 


 

 

Zaterdag 1 september: OPEN DAG TET BUS 38.

Het was een geweldige dag met heel veel bezoekers, veel collegas en oud collegas, met als speciale gast de Heer van Zijl (onze oud direkteur). En natuurlijk dank aan iedereen die deze open dag tot een succes hebben gemaakt.

De dames van de catering, de SVA, de bus dokumentatie vereniging, shelterstorage voor de peterbilt,erik kroeze voor de mooie modellen  en uiteraard al onze vrijwillegers voor de geweldige inzet.

 

Zaterdag 8 september: MONUMENTENDAG GEMEENTE ENSCHEDE

Wij hebben vanaf 11.00 uur gereden tot 16.00 uur, 8 ritten door het centrum van Enschede, het was erg druk in de bus maar ook zeker in het centrum door de smalle straten. Maar het was zeker erg geslaagd.

Het was allemaal erg goed verzorgt door de gemeente