Uit met de TETbus

Een leuke rondrit door de omgeving van Enschede /Hengelo en Delden en aansluitend b.v. een bezoek aan de Wendelzoele in Delden is een belevenis met de TET bus 38.

1. De verteller aan boord van de bus verhaalt over de geschiedenis van Enschede en omgeving en aan de hand van een foto sessie bezoeken we de oude locaties. Oud en nieuw in beeld en foto.

2. Na een rit langs de zoutmarkeroute gaat het naar de Wendelzoele nabij het landgoed Twickel waar een uitgebreide rondleiding, minimaal 10 personen, door de geschiedenis van het boeren en plattelands leven van 1900 tot 1960 veel inzicht geeft over het leven vroeger.

3. Met de TET spoorfietsen in Hengelo.

In overleg haalt de TET je op via een leuke route en is de bestemming Hengelo waar spoorfietsen onderhoudend en zelfs een sportieve bezigheid is voor het gezin en waar vroeger de stoomtrein van GOLS en de kolentransporten richting Duitsland over het schaddenspoor reden.

Rij langs overwegen, bruggen en sluis en proef de sfeer van vroeger. Het ene moment rij je nog in de stad langs de Kuipersdijk om het volgende moment al een brug te passeren over een weg. Of je rijd ruim 8 meter boven het water van het Twente kanaal. 

Leuke verassings tocht waarbij pas op de plaats van bestemming duidelijk is wat het gezelschap gaat doen. Met een aansluitend etentje is dit een geweldige dag om samen met familie te ondernemen.

Een stadsrit door Enschede.

Enschede als industrie stad heeft een rijke geschiedenis. Beleef de geschiedenis aan de hand van een foto map en verhaal van de gids op de vele plekken die er toe deden in de stad die met vele fabrieken en fabriekswerkers van heinde en ver die Enschede die rijke geschiedenis gaven.

De rit van anderhalf uur heeft een begin en eindpunt in onze remise aan de Getfertsingel op de plek waar vroeger het nieuws werd geschreven, namelijk in het pand van Dagblad Tubantia. Maak onder het genot van een kopje koffie kennis met ons en bekijk in onzen hal vele foto’s die de geschiedenis van de TET weergeven.

Zelf met ons een rit samenstellen voor familie of de buurt? Toeren door de omgeving en ergens picknicken? Wij staan open voor jouw ideën en samen kunnen we een onderhoudende rit samenstellen.

Beleef de mooiste dag van je leven met een uniek vervoermiddel voor je gasten. Niet met eigen auto achter de Rolls of de koets maar met de TETbus 38 naar de trouw locatie. Gezellig samen in de bus

Vraag ons naar de mogelijkheden en mail naat    tetbus38@kpnmail.nl